Обикновени смеси

РОЩОК ЕСЕНЦИИ се делят на смеси, специални смеси, работни смеси, есенции от единични камъни, чакрални есенции, планетарни есенции, аюрведа есенции, духовно адаптиращи есенции, есенции метали, есенции лечебни растения, есенции лантаноиди, есенции актиноиди, Росщок спрейове.

stb

Обикновени СМЕСИ:

 1. М №1 – клетъчна регенерация. Тази есенция е насочена основано към това да спре клетъчните нарушения, дегенерации, нетипичната промяна и да насочи клетката към нейното здраво състояние. Това се отнася за костни фрактури, хематоми, изгаряния, голяма слабост на съединителната тъкан, измръзвания и др. Тази есенция допълнително подкрепя всички детоксикации чрез дренаж на лимфата.  Многогодишните наблюдения са доказали, че приемането на тази есенция самостоятелно или в работна смес значително намаля упадането на косата, загубата на вкус и други странични явления. Ниво – тяло – най-важната съставка на есенцията са камъните „Ларимар“ и „Фантом кварц“. „Ларимар“ е най-добрият лечебен камък срещу рак независимо в какъв вид и в какъв стадии. Вторият важен камък „Фантом кварц” подсилва лимфата и кръвта, както и свързаните с тях функции.
 2. М № 2 – женска. Тази енергийна смес от различни камъни подкрепя женското индивидуално разгръщане, което започва от раждането, преминава през детството, пубертета, превръщането на детето в момиче и момичето в жена до следващия преход, в който изчезва плодовитостта на жената. Трите главни състояния при които действа тази есенция са – пубертета, менструационните проблеми и климактериум. Ниво тяло – тази смес е специално за всички жени при всякакви телесни проблеми, при които жените могат да страдат. Проблеми с менструацията : нередовна, изоставаща, обилно кървене, болки, крампи или спазми, както и при мигрена. Ползва се като допълнителна есенция при заболявания на женските полови органи – яйчници, тръби, матка, млечни жлези и заболяванията им.
 3. М № 3 – обучение(училище).Задачата на тази есенция е усвояване на нови знания, припомняне на стари, както подреждането и свързването им. Повлияват се също  концентрацията, ученето, възпроизвеждането на наученото. Помага на ученици, студенти и обучаващи се, които имат проблеми с обучението да повишат вниманието, да преодолеят страха от устни и писмени изпитвания. Когато се налага да се усвояват нови умения, езици и обучение при възрастни есенция М №3 подпомага усвояването на знания. Ниво тяло – Есенцията хармонизира кръв, лимфа и мозък. Тя действа хармонизиращо, успокояващо и прояснява мозъчната функция след инсулти, сътресения на мозъка, травми на черепа и следоперативни състояния.
 4. М № 4 – покой и радост. (за баланс) Това е есенция за разтоварване. Помага при всички състояния на раздразване на нашата система, като например настиване и стрес, като особено добре действа след един напрегнат ден, когато 15 капки се поставят във ваната и отпушването настъпва след няколко минути. Есенцията успокоява при внезапни стресиращи ситуации, както и при наранявания, ухапвания от пчели след няколко секунди. Тази есенция носи качествата на елемента „вода” и поради това действа при всички ситуации при които има огън, напр. : балансиращо и хармонизиращо, при възпалителни процеси, пренапрежение, мускулни крампи, рани, но също и тъкано окисляване.
 5. М №5 – светлина и ясност (подобряване на зрение и яснота в ситуации). Винаги, когато става въпрос да се освети една ситуация, в която още властва тъмнината. Да се вземат решения, да се преборят страхове и колебания – това е целта на есенцията. Ниво тяло – С тази есенция се помага да се преработят и преборят всички заболявания, защото заболяването е състояние на неясност и дефицит на светлина. Чрез приемането на есенцията се активират лимфата и отделителните органи, особено пикочния мехур и бъбреците, но така също се използва и при всички проблеми с очите есенцията може да бъде приемане вътрешно или нанасяна около окото. Друго успешно приложение е при нечиста кожа, поради това, че активира лимфата и по този начин тръгва изхвърлянето на токсините.
 6. М № 6 – слънчева есенция (слънце защита) – хармонизация на целия организъм. Тя съдържа излъчването на минералите Кризокол и Планински кристал. Кризокол-Хризокол (посредник между земята, водата и небето) действа много балансиращо между енергиите на Земята, небето и водата. Планинският кристал чисти и подсилва. Тази есенция води до балансиране на поляритетите на тялото, душата, духа, енергия и система.  Тя може да структурира пълна хармония и при това полюсите да бъдат в баланс.
 7. М № 7 – бърза помощ(винаги при остри състояния и критични ситуации). Тя е създадена за всички спешни нещастни случаи, случаи на шок и стрес. Прилага се в моменти при които цялата ни енергия трябва да бъде на разположение. Тази есенция помага еднакво при използването й  от възрастни, деца и бебета, за животни и растения. Ниво тяло – при рани, кръвоизливи, мускулни крампи, разстройство, ужилване от насекоми, ухапване от животни, алергични реакции на кожата с дразнещи вещества, при претоварване на белия дроб. При зачервявания на кожата от слънчеви лъчи и при слънчево изгаряне, претоварване на мускулатурата, в спорта при мускулни крампи и преумора.
 8. М № 8 – грип и простуда. ТАЗИ СМЕС ПОМАГА ВЕДНАГА ПРИ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ПРОСТУДНИ ЗАБОЛЯВАНИ, грипни инфекции, кашлица, гърлобол и др. Имунната защита, както и собствените защитни лечебни сили скокообразно се повишават. Приемането може да стане и с цел за профилактика преди всичко в студените и влажни дни от годината.
 9. М № 9 – самоконтрол. Духът е силен, а плътта е слаба. Този, които ще Както показва името ѝ тя помага на хора, които трудно се контролират. Контролът може да бъде както на телесно, духовно и мисловно ниво. Така есенцията може да бъде полезна при проблеми с концентрацията и всички подобни на зависимости и състояния и подобни на зависимости привички, но при всички изразени зависимости от които човек иска да се откъсне.
 10. М № 10 – бременност, раждане и желание за деца. (повече е за жени, но може да се дава и на мъже). Темата за бременността започва още от желанието да имаш деца. Ако от страна на медицината няма никакви пречки за забременяване, тази есенция помага, така, че цялата система да се настрои за оплождане. Това се отнася също за времето след като са били използвани различни противозачатъчни хормонални спирали или медикаменти. Така може по-бързо да се регулира обмяната и да се осъществи оплождането. Много жени се оплакват, че спиране на противозачатъчните таблетки трябва около една година за да се стабилизира отново обмяната. С помощта на тази есенция това време се редуцира до един – два месеца. При установена бременност, есенцията подпомага всички процеси, които протичат в организма на жената така, че до раждането да има хармонизирано и без оплакване изпълнено с радост състояние. Подпомага се последващото отделяне на кърма. Всички обичайни физически оплаквания по време на бременността и емоционалния дисбаланс се повлияват благоприятно.
 11. М № 11 – срещу чужди енергии. (Срещу магии). Много хора при понятието чужди енергии мислят за черни магии, изотерични практики и др негативни въздействия върху човешкия организъм. Ние не сме само съвкупност от клетки и съществуването на морфогенетично поле, отдавна може да бъде представено с измервателни техники. Тази есенция е  от много голямо практическо значение в ежедневието. Тя укрепва нашата енергетична защитна стена и се грижи за това да не ни засегнат влияния от енергии от други източници. Един типичен пример за контакт с чужди енергии са кърмачета  и малки деца, които изплашено плачат или крещят по време на сън и не могат да се успокоят когато ги вземат на ръце. Тези състояния или ситуации в училищна възраст могат да преминат в страшни сънища за които детето не иска да говори, но се проявяват с напикаване през нощта и прекомерно изпотяване. Касае се за около 25 м  в радиус енергийна защитна стена около нашето физическо тяло. Като хората които работят с енергии тя е още по-голяма. Тази защитна стена в сравнение с миналите времена екстремно се натоварва.
 12. М № 12 – обучение в ежедневието (нови ситуации или промяна в ежедневието). Живеем във времена на промяна, като епохата на Водолея носи нови способности, започва новото, като старото си отива. Много хора изпитват трудност да приемат новото, да се учат, да използват наученото. Тази есенция активира възприемчивостта, гъвкавостта  за да се развиваме, учим, възприемаме всичко и да се интегрираме в ежедневието.
 13. М № 13 – детоксикация или излъчване на токсични вещества. В нашето стресирано и забързано ежедневие все повече са от значение прекаленото окисляване, интоксикация и замърсяване на тялото (зашлаковане). Ниво тяло – тя активира излъчването на всички нива. Тя изтласква всичко от тялото, което не бива да е там. Поради това, че стресът се преработва в тялото в киселини, които след това способстват за  развитието на гъбички, вируси и бактерии е ясна нейната причина за приложението ѝ. Поради силното окисляване отслабват имунната система и могат да се улеснят причинителите на определени заболявания.
 14. М № 14 – Зависимост (роб, робство). Приложението на тази есенция се отнася към всички конвенционални зависимости, както и към всички други видове зависимости от които човек се опитва до се освободи. Те могат да бъдат телесни, духовни или душевни.
 15. М № 15 – редукция(намаляване на теглото).  Повишеното или понижено тегло са Белег за дисхармония за възприятието на храната. Това може да бъде предизвикано от различни причини. Есенцията разбира се не е вълшебна но тя може да разруши стари блокади. Тя подкрепя всички диети, но и също действа при едно чисто ограничаване количеството на храната.
 16. М № 16 – осъзнаване и самооценка.
 17. М № 17 – доверие или упование в бога.
 18. М № 18 – главоболие и мигрена.
 19. М № 19 – сърце и кръвообръщение.
 20. М № 20 – заземяване и стабилност.
 21. М № 21 – сексуални проблеми.
 22. М № 22 – агресия и ярост.
 23. М № 23 – Атлант – втори шиен прешлен.
 24. М № 24 – тотално изравняване на тяло, душа и дух.
 25. М № 25 – тотално … при постоянни нещастия, хронична умора и т.н.
 26. М № 26 – животни(когато имат физически проблеми се дават една и повече седмици). При страх, болка, радост, травми и т.н.
 27. М № 27 – Брак и лични отношения.
 28. М № 28 – пълнолуние. Помага при проблеми, в ежедневието, с М № 10 улеснява раждането, при мозъчно сътресение и т.н.
 29. М № 29 – енергийно изчистване (изчиства натоварвания и остатъци като емоции, енергийни въздействия и влияние) – болници, казино, транспортни предприятия, летища, автобуси, лекари и др.
 30. М № 30 – неспецифична защита (ограничава техногенни, стресови и др. въздействия върху организма)
 31. М № 31 – лунно затъмнение.
 32. М № 32 – кашлица.
 33. М № 33 – костни фрактури и костни клетки.
 34. М № 34 – рани и ръбци.
 35. М № 35 – спортни травми. (за всички спортисти при одраскване, натъртвания, крампи, разкъсвания, хематоми, скъсване на сухожилия, претоварване, лимфен отток, и др.)
 36. М № 36 – мъжка смес.
 37. М № 37 – диабет.
 38. М № 38 – подсилване на имунитета.
 39. М № 39 – изпити и страх от изпити.
 40. М №41 – страх и колебание.
 41. М № 40 – растения. (влияе на растенията за растеж, цъфтеж, при преместване на положението им и др.)
 42. М № 42 – радост.
 43. М № 43 – кожна алергия.
 44. М № 44 – алергия на дихателни пътища.
 45. М № 45 – остеопороза.
 46. М № 46 – слънчева смес за по-добра слънчева УВ защита.
 47. М № 47 – епилепсия и подобни случаи.
 48. М № 48 – депресия.
 49. М № 49 – проблем с косата.
 50. М № 50 – път на светлината