Чакрални есенции

244_0Видове „Чакрални есенции“:

 1. С №1 – базисна чакра. Тя лежи между ануса и гениталите и е отворена надолу. Има връзка с червения цвят, като има връзка и с всички камъни, оцветени с червен цвят. Тя означава всичко твърдо, което се намира в тялото, като гръбначен стълб, нокти, зъби и изграждането на клетките. Така също и кръв, храносмилателен тракт, краката, които енергетично се подсигуряват от тази чакра. Към тях също спадат и над бъбреците с произвежданите от тях адреналин и норадреналин. Коренната чакра служи за връзка между Земята и света. Посоки на въртене: При мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – обратно на часовниковата стрелка. Цвят Червен.
 2. С № 2 – коремната чакра. Центърът на коремната чакра лежи около два пръста над пъпа и се отваря напред. Тя е свързана с оплождането, свързаните с това органи и жлези, както и хормоните на тази, отделянето на храносмилателните ензими, кръвта, лимфата, пикочния мехур. Към неяь се отнадят усещането за вкус, оранжевия свят, оранжевите камъни. Преди всичко лунния камък. Активността на чакрата действа прочистващо на течностите в тялото ( токсините). Подтиква към еротика, вдъхновение, творчество. Въртене на чакрата – про мъжете – срещу часовниковата стрелка, а при жените – по часовниковата стрелка. Цвят – оранжев. За съжаление е означаване с Хара.
 3. С № 3 – Слънчевия сплит. Тя се намира в нервното сплетение Слънчев сплит. Намира се под мечовидния израстък и се отваря напред. Характеристиката ѝ е : персонифициране, преработване на чувствата, а така също и мъдрост. Отговаря на жълтияа цвят до златисто-жълто, като камъни като тигрово око, цитрин и ортоклас. Слънчевата светлина или погледа към цъфтяща рапица, слънчогледово поле могат да помогнат за активацията. По отношение на тялото към тази чакра принадлежат – коремната кухина, вегетативната нервна система. Стомаха, черния дроб и слезката, жлъчния мехур, задстомашната жлеза, хормонът Инсулин. В духовен смисъл основната тема на тази чакра е представата и преобразуването на собствената личност, също и обкръжение. Въртене : при мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – обратно на часовниковата стрелка. Цвят жълт.
 4. С № 4 – Сърдечната чакра. Тя лежи по средата на гръдната кост и се отваря напред. Нейната тема е отдаването, защото човек чувства с отворено сърце. Цвета е розово, зелено и златно. Природата е дала на човека подкрепа, защото на никоя друга чакра не отговарят толкова цветове и камъни. Най- известните са смарагд, жаде, розов кварц, малахит, тормалин. Типичния аромат е този на розата. Също поглед към недокоснатата природа, към цветя, които са с розов цвят – които отварят и активират чакрата. Органит, които се отнасят към чакрата са тимусната жлеза с тимусния хормон, сърцето, белия дроб, но също и кръвта, кръвоносната система, гръдната клетка, и гърба. Енергията на сърдечна чакра учи на любов, помощ, отдаване, съпричастност. Чакрата помага да се отвориш и свържеш, като тя е център за мистично виждане.., а сърцето е също седалище на нашата воля, която трябва да бъде в съзвучие с волята на вселената. Въртене : при мъжете срещу часовниковата стрелка, а при жените по часовниковата стрелка. Цвят – зелено, розово и златно. Отваря се напред.
 5. С № 5 – Гърлена чакра. Тя е също комуникационен център и лежи между гръкляна и ямката на гърлото. Отваря се напред. Към нея принадлежи слуха. Цвета е светлосин, а камъните са- халцедон, аквамарин, тюркоаз, като те могат да активират чакрата. Също може да направи и евкалипта. Поглед към синьото небе и към огледалното отражение на небето във водата също активират. По отношение на тялото гърлената чакра укрепва белия дроб, бронхите , хранопровода, трахеята, както и гласа, челюстите и цялата тилна област. Също са определени към нея и щитовидната жлеза и околощитовидните жлези. Тема на чакрата са : отвореност, инспирация, независимост, творческа самоизява, комуникация между себе си и околния свят. На дълбоко ниво способства познанието, сближаването с други, които имат нашата дарба, така, че да видим, да чуем. „В началото бе словото!”. Цвят – светлосин. Въртене : При мъжете по часовниковата стрелка, а при жените против часовниковата стрелка.
 6. С № 6 – Челна чакра. Тя лежи един пръст над корена на носа или два пръста под челото вътре в тялото. Темата са познанието, интуицията, Силата на духа, позитивното мислене и развитие на вътрешния глас. Тя е назовавана като „третото око” и подсъзнателни усещания. Към нея са отредени малкия мозък, носа, ушите, очите, челото, лицето като общо, синусите и части от нервната система. Към нея принадлежат също хипофизата, и също така някои телесни нагласи, като усещане за вътрешно време. Основните цветове на чакрата са индигово синьо, но също жълто и виолетово. Подходящите камъни са сапфир, содалит, лазурит, йолит, миризмите на мента и жасмин. Също поглед към светлото нощно небе и преминаването от една форма към по-високи познания спомага да се отвори чакрата. Основната задача на чакрата е да се вида зад кулисите, да се схване основанието, да се види зад рационалното разбиране и понятия. Въртене : при мъжете срещу часовниковата стрелка, а при жените по часовниковата стрелка. Цвят – индигово синьо (тъмно синьо).
 7. С № 7 – Коронна чакра. Тя лежи в средата на черепа и се отваря нагоре. Цветовете на чакрата са виолетово, бяло и златно и принадлежащите камъни са: планински кристал, диамант, аметист, сугелит, а ароматите са на лотос и тамян. На ниво тяло – това са главния мозък, темето, епифизата. При тази чакра става дума за завършване на всички процеси, през които минаваме през живота си. Затова обаче следва да развием едно универсално съзнание до ниво на божествено, както и стремеж за връзка с божестеното познание. Въртене: при мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – обратно на часовниковата стрелка. Цветове – виолетово и златно.
 8. С № 8 – вратата към мечтите. Тя лежа на един пръст височина над и зад ръба на ухото. Задачи – мечтани пътувания, управление и активно мечтание в ниските нива на астрала, напр. дневни мечти, медитация и др. До сега беше необходимо при пътуване в астрала беше необходимо да се напусне тялото чрез сребърната нишка. Чакрата позволява да се посетят долните четири-пет астрални нива при това да останем закотвени в тялото. На тези нива е възможно да се обиколи земята астрално. Прие това отначало е важно да бъде ограничено върху области, които е посещавал, така че да може да се концентрира върху целта. За упражнение стигат картини или книги или документи, които да прецизират, т.е. да настроят над целта. По нататък ще е възможно да се влезе в сфера и така да се пътува. Въртене: Лява част на главата – мъжете срещу часовниковата стрелка, а жените – по часовниковата стрелка;, а при дясната част – при мъжете по часовниковата стрелка, а при жените срещу часовниковата стрелка. Цветове – червено-кафяво със златни точици. Камък – златна река.
 9. С № 9 – Колелото на пътя. На главата има двойни места на излизане тилната изпъкналост на черепа. Върху тях лежи акупунктурна точка № 20 на жлъчния мехур, важна точка при лечение на мигрена и тежки главоболия от претоварване. Този вид на главоболие настъпва често ако деветата чакра се активира. В нея се съединяват всички подсъзнателни способности. Между тях са ясновидство и свръх сетивност. Особено важни за терапии. По нататъшни понятия, които помагат да се разбере значението на чакра № 9: сила на духа, център на съзнанието, център на илюзията, врата между световете. Въртене : лява част на главата при мъжете – по часовниковата стрелка, а при жените – срещу часовн. стрелка, а при дясната част на главата: при мъжете – срещу часовн. стрелка, а при жените – по часовн. стрелка. Цветове : всички цветове на дъгата с трептения. Камъни: Флуорит, благороден бял опал, опал във всички цветове.
 10. С № 10 – Врата на промяната. Тя лежи по задната срединна линия на 2,5 см над Харата (един пръст над горната окципитална линия), или там където гръбначния стълб среща черепа. В тази чакра са поставени контрола над телекенетиката и телепортацията, а така също и способността да се манифестират в молекулярната структура божествени представи, без да има значение дали ние искаме да променим структурата. Независимо дали ние искаме да променим вътрешно или външно нашето тяло, то лежи вътре или навън от нашето тяло и се причинява от наши или чужди трептения. По тази начин ние можем да разрушим облаци, а така също и тумори, да материализираме дъжд или обстоятелства. Въртене: при мъжете – срещу часовн. стрелка, а при жените – по часовн. стрелка. Цветове: дълбоко синьо, но светещо, като хода на вълните в един тих спокоен океан. Камъни – йолит, сапфир, спектролит.
 11. С № 11 – Центъра на всичко. Тя лежи по срединната линия на главата, по средата между седма и десета чакра, като се отваря с 45 градусов ъгъл назад и нагоре. Тя отваря път за пътешествия на по-високи астрални нива. Чрез нея е възможна осъзнатата комуникация с други същества. Подобно както различни компютърни програми се разбират помежду си, така и човека се поставя чрез активирането на чакра № 11 върху една енергийна платформа, върху която може да срещне други същества. Въртене : при мъжете – по часовн. стрелка, а при жените – срещу часовн. стрелка. Цветове – светло синьо тюркоазено със златни мрежички, светещи отвътре. Камък – син опал от Андите.
 12. С № 12 – Врата към вечността. Тя се намира извън нашето тяло. Една-две длани над черепа. Ако тя е активирана, човек може да влезе на всички нива на астрала, да види всичко, кое дава трептения по света. Тя е най-важната връзка между човек и всички божествени трептения. Чрез този център ние сме свързани с нашето горно „АЗ”, с нашите божествени водачи, със светлите същества, ангелите и ангели пазители. Енергията на тази чакра представлява канал чрез който божественото послание се свързва с нашата вътрешност. Чрез тази чакра са заложени всички канали – напр. работен канал, или един рейки канал. Чрез излъчване на чакра 12, ние получаваме нашето място в универсума. Въртене: при мъжете срещу часовн. стрелка, а при жените – по часовн. стрелка. Цветове – блестящо, плътно злато. Чакрата трепти извън материалния свят и извън познатите трептения и тя отговаря на високо стойностно злато…