ХОМЕОПАТИЯ ЗА ДЕЦА

413598От създаването на хомеопатията преди 200 години от Немския лекар д-р Самуел Ханеман, тя е спечелила престиж за възможностите си за лечение на новородени, бебета и малки деца. Днес много педиатри предпочитат хомеопатично лечение за собствените си деца и за пациентите си в най-различни случаи на детски блести.

Пет причини поради,които хомеопатията трябва да бъде използвана за деца:

1.Безопасна медицина

Всяко лекарство, предписвано на деца трябва да бъде нетоксично и без странични ефекти. Хомеопатичните лекарства са напълно нетоксични и нямат странични ефекти. За разлика от антибиотиците и другите подобни лекарства, хомеопатичните препарати не увреждат храносмилането, не намаляват защитните сили на организма, не предизвикват алергични реакции и не вредят , дори при продължително приемане.

2.Ефективно и бързо лечение

Хомеопатите са установили от опита и наблюдението си,че децата бидейки по-чувствителни, реагират по-бързо на хомеопатията. Хомеопатията е изключително ефективна за практически всички детски болести. Обратно на разпространеното мнение хомеопатията е бързо действащ метод и възстановява здравето по най-бързият начин в независимо дали става дума за треска, кашлица, настинки, диария, астма и др.

3.Естествена, научна медицина

Хомеопатиятя се базира на принципа „подобното се лекува с подобно“ .
Ефективността на хомеопатията може да бъде научно проверена и позитивни резултати могат да бъдат повторени отново и отново. Действието и се основава на солидни научни принципи.

4.Засилва защитните сили на организма

Децата често имат повтарящи се инфекции поради намалени защитни сили на организма. Конституционалното хомеопатично лечение премахва болестта из основи като по този начин засилва защитните сили на детския организъм. В резултат на това детето спира да боледува често.

5.Харесвана от децата
Хомеопатичните хапчета имат сладък вкус и са приемани с удоволствие от децата.Те никога не са горчиви, не предизвикват отвращение и по този начин се избягват „сцените“, които иначе се получават при опит за даване на лекарство. Приемът на хомеопатичните лекарства е толкова лесен и безпроблемен ,че дори и бебе на един ден може да ги приема като по този начин се спестява огромното неприятно усещане и плача,който иначе съпровожда приема на лекарства. Хомеопатичните лекарства не се прилагат инжекционно и дори на дете в кома може да му бъде дадено хомеопатично лекарство без да се налага инжекция./*в течен вид. б.пр/

Кои болести лекува хомеопатията?

Всяка майка трябва да знае болестите, които могат да се излекуват с хомеопатия. Освен долу изброените заболявания, за хомеопатия трябва да се мисли, винаги когато има трудно лечимо заболяване , не поддаващо се на стандартно лечение.

а.Инфекции

Децата са податливи на редица инфекции като настинки, бронхит, пневмония, рубеола, варицела, заушки, гастроентерит /диария и повръщане/, пикочни инфекции и инфекции на бъбреците и др. Родителите трябва да знаят,че хомеопатиятя има забележително бързо-действащо лечение за споменатите болести, както и за Туберкулоза.

б.Алергии

Детската астма /астматичен бронхит/ става все по-чест проблем сред децата живеещи в градове и те често страдат от пристъпи на хрипове, кашлица и задушаване. Всяка майка на астматично дете знае агонията и страданието на детето в такива случаи. Хомеопатиятя предлага превъзходно лечение за това страдание, което помага и дълготрайно а също и за острите епизоди на задушаване и хрипове, като по този начин детето може да бъде опазено от токсични медикаменти като кортизони /стероиди/. Освен респираторни алергии хомеопатиятя лекува „чудотворно“ и кожни алергии-екзема, уртикария, хранителни алергии и др.

в.Тонзилит – избегнете операция

Острият а също хроничен тонзилит /възпалени сливици/ с висока температура е друго често оплакване у децата. Благодарение на хомеопатичната наука, милиони деца са опазени от скалпела на хирурга.Почти всички случаи на хроничен тонзилит /включително с нагнояващи сливици могат да бъдат излекувани напълно с хомеопатия. Винаги се съветвайте с хомеопат преди да се решите на хирургично отстраняване на сливиците.

г.Психични отклонения

Хомеопатията е ефективна в случаи на различни емоционални разстройства при децата. Подходяща е за хипер активни деца с пристъпи на неконтролируем бяс и агресия. Подходяща е също за деца страдащи от фобии, страхове, тревожност, ревност, чувство за малоценност, свенливост, депресия,страх от изпити, неспокойствие, гризане на ноктите, клептомания, умствено изоставане и др.

д.разни

Различни психо-соматични разстройства като нощно напикаване, главоболие, гастрит се повлияват позитивно с хомеопатия.

Други проблеми при които може да се помогне с хомеопатия са:

Колики, Всока температура, проблеми с никненето на зъбите, повръщане, дизентерия, Нефротичен синдром /заболяване на бъбреците/, Проблеми свързани с растежа, Гърчове-Епилепсия, Екзема, Жълтеница, Менингит, Гъбични инфекции, Брадавици, Алопеция /косопад/, Болки от израстване, Слаба концентрация, Артрит при деца, Псориазис, Левкодерма /бели петна по кожата/, Пъпки,проблеми със щитовидната жлеза и др.

Когато другите медицински системи се провалят или не действат достатъчно бързо и ако искате детето ви да расте с естествени, безопасни, не токсични, ефективни и бързодействащи лекарства – обърнете се към хомеопатията.