Метални смеси

71Dmu0WAvFL._SL1500_Видове „Метални смеси“:

 1. МЕТ № 1 – Злато. Най-изпълнения със светлина метал. Свързан е с мъжките енергии, сигурност, устойчивост, топлина, сърдечност. Действа срещу агресия, страх, депресии, клаустрофобия, паникатаки и др.
 2. МЕТ № 2 – Сребро.  Срещуположно на златото, т.е. се свързва с Луната и нейната сила. Свързва се с женското, с ритмиката на формите, циклите при жените, действа при менструални проблеми, адаптация при преходни сезони, проблеми със съня и проблем с денонощните ритми.
 3. МЕТ № 3 – Платина. Тя е есенция, както за мъже, така и за жени, въплъщава понятието перфекционизъм. За хора, които държат на детайлите. Помага да се откъснеш от някаква ситуация, в която чувстваш, че не си добре приет. При стомашни болки  на стресова основа, при метеоризъм и др.
 4. МЕТ № 4 – Мед. Медта има лечебно въздействие при ставни оплаквания, ревматизъм и преди всичко стимулира имунната система, укрепва и кръвоносните съдове и регулира кръвното налягане. Действа много добре на щитовидната жлеза.
 5. МЕТ № 5 – Желязо. Играе фундаментална роля върху нашата планета. От него зависи хемоглобина, червения цвят на еритроцитите, транспорта на кислород в тялото. Есенцията дава фундаментална жизнена сила за преживяване на дадена критична ситуация, дава идея, визия, цел, стремеж, успех.
 6. МЕТ № 6 – Живак. Причинява отравяния – но чрез него се преодоляват. Стимулира бързината на мисълта, дава спокойствие на всички нива, където има течности – кръв, лимфа, между тъканна течност. Помага при излъчване на интоксикации при живачни отравяния ) с амалгама и от лампи.
 7. МЕТ № 7 – Титан. Оптималния метал за мъж, както и платината за жената. Прилага се при всички хора, които не отговяарят на нормите – деца с изключителна интелигентност, изключителни таланти, способности, мислене, изказ, виждания, и т.н. Дава спокойствие, увереност, сила, действа добре на бъбреците, простата, черен дроб, очи, при безапетитие, т.н.
 8. МЕТ № 8 – Иридиум. Притежава цветовете на дъгата. Помага на хората, които водят монотонен живот да видят многостранността на мелодиите, да усетят света на музиката. Особено при съдбовни събития, загуба на близки, стресови ситуации, отчаяния, при депресии, при Бърнаут синдрома(емоционалното изчерпване), неврози, страхови състояния, загуба желание за живот и т.н. Тази есенция може да подтикне художници да създадат креативни творби. Оказва благоприятно въздействие при всички операции на очите, на ставите, на костите.
 9. МЕТ № 9 – Алуминий. Метал, който ни заобикаля в най-различни форми и има голямо въздействие върху здравето ни, планетите и природата. Особено е важен за пречистване на питейната вода, както и на клетките от седативния стрес, но така както е полезен може да бъде и вреден – да спира и да задържа действието на ензими, възстановяването на ДНК. Да оказва негативно влияние върху мозъка. Токсичността на АЛ е свързана с ваксините, хепатит, дифтерия, коклюш, хюман папилома вирус (Human Papillomavirus, HPV). Заедно с живака имат изключителна токсичност за човешкия организъм. Научно е доказано значението му за възникване на заболявания като Паркинсон, Алцхаймер, Мултиплена склероза и др. Въздействието на есенцията е да се неутрализира токсичността и да се стимулира имунната защита за възстановяване.
 10. МЕТ № 10 – Ванадиум. Металът е добре хомеопатично познат. На ниво тяло въздейства върху функциите на мозъка, напр. световъртеж, на сърцето, регулира кръвното налягане, действа срещу мастната дегенерация на сърцето, подобрява снабдяването с кислород на цялото тяло. Токсините в кръвта се свързват с ванадия и се изхвърлят от организма. Въздейства благоприятно при заболявания на очите, при анемия, дихателните органи и панкреаса, както и при храносмилането. действа добре при меланхолия, тъга, умора.
 11. МЕТ № 11 – Силициум. Той е познат в хомеопатията като салицея и е вторият след кислорода елемент на Земята. Особено е важен за косата, кожата и ноктите. Помага при заболявания свързани с тях, дерматити, рани, акне, фурункули, т.н. Той е важен за съединителната тъкан, за движението на течностите между клетките, укрепва костите, хрущялите, сухожилията. При хора, които им е студено, хората тип салицея, със студени ръце и крака и чести главоболия, проблеми с очите, възпаления на синусите, те се нуждаят от тази есенция. Силиция отговаря също и за топлината в живота. Когато е обидчив, сръдлив, ядосващ се също се нуждае от силиций.
 12. МЕТ № 12 – Олово. Оловото е един от най-вредните за човека метали. Използва се на много места и по различни пътища попада в природата и от там чрез храната в нашето тяло.  Замърсяването на околната среда с олово е вредно за фитопланктона в морето и за микроорганизмите в почвата. Влияе върху репродуктивността на мъжете, защото уврежда сперматозоидите. Затруднява концентрацията, способността за учене и запомняне, предизвиква извънредна агресия. Есенцията помага за излъчване на оловото и за коригиране на неговите последствия. Есенцията може да повлияе благоприятно освен мозъчната дейност, също костния мозък и кръвотворенето.
 13. МЕТ № 13 – Хром. От 2010 година Хромът ма специално място за човека. Много хора страдат от недостиг на хром. Организма може да усвои само хром 3. Есенцията помага дори и по-трудно усвоимите препарати да се усвоят по-добре. Хромът играе много голямо значение за обмяната на захарта, за стабилизацията на кръвната захар. Основната роля на хрома е да подсили и регулира зад стомашната жлеза и да предотврати нейните заболявания. Той и има също и противостареещ ефект. Есенцията съществено подпомага усвояването му и предотвратяването на недостига му в организма.   Действа срещу постоянната умора и влияе на фините енергии. Ако нямаш хром силиш да ядеш сладко, въглехидрати.
 14. МЕТ № 14 – Полоний. Тази есенция е най-важна за пушачите и тези, които искат да ес откажат от пушенето. Полония се съдържа в големи количества в тютюна и от там попада в белия дроб. Но полоният е радиоактивен продукт, получен от разпада на радона и предизвиква увреждания клетките на костния мозък и предизвиква косопад, обща слабост и множество кръвоизливи. Тази есенция помага да се изведе полония от тялото и води до регенерация на белия дроб.
 15. МЕТ № 15 – Бисмут. Той е относително нетоксичен тежък метал, който има силни диамагнетични особености. Той намира все по-голямо приложение в хомеопатията поради нарастващите паразитни заболявания с Хеликобактер пилори. Помага също при деца, които се страхуват да остават сами, чувстват непрекъснато нужда от сигурност, не могат да спят сами, на отворена врата. Отнася се също и за възрастни, които не могат да остават сами и поради тази причина непрекъснато телефонират или чатят. Бисмута отваря и вратата на милосърдието и съчувствието. Действа срещу самотата, страданието, болката. Прилага се при чревни паразити и при страхови състояния.