Планетарни есенции

443_0Видове „Планетарни есенции“:

 1. Р № 0 – Слънце. Слънцето е център на слънчевата система, но тук се отнася за влиянието на тази есенция върху развитието на нашия собствен център. Подсилва самосъзнанието силата на волята, жизнената сила, виталността. Бащина енергия – допълнителна особеност на слънчевата есенция е връзката с личността на бащата. Чрез промените в обществото, бащите изчезват все повече от системата на семейството. Жените са все по-самостоятелни, вървят по собствен път сами и често наблягат, че не им е нужен мъж или баща. Но причините на много проблеми лежат в нехармоничната или въобще отсъстващата връзка към собствения баща. Слънчевата есенция помага за да бъдат премахнати тези блокади. Въздействието от това е видимо в подобрено отношение към бащата. Ниво тяло – тук се подсилва и балансира сърдечно – съдовата система. Астрологичен смисъл – за хора на които е трудно да развият личността си, да се осъществят професионално.
 2. Р № 1 – Меркурий. Чрез тази есенция се подобряват, подреждат и подсилват разбирането и интелекта. По-лесно става влизането в контакт и общуването. Тази връзка разбиране, интелект, радост от контакта дава възможност лесно да се води разговор, да се разшири духовния хоризонт. Тя подпомага по-лесното и по-точното, по-ясното изразяване, но също и да се подбират думите, за да бъдем разбрани от другите. Меркурий помага при пътувания от всякакъв вид. Ниво тяло – подкрепя самоизлекуването при всички заболявания и раздразнения на нервната система.
 3. Р № 2 – Венера. Тази планета излъчва не само първичната енергия на жената, но има отношение към красотата, естетиката, любовта, хармонията и разбира се еротиката. Тази есенция обаче не е замислена за употреба от жени, а от мъже, така, че да се научат чрез есенцията да разбират по-добре жените. Жените могат да комбинират много неща заедно и едновременно. По пътя между старта и целта те правят и други неща, което води отново до целта. Жените могат да внесат много цвят в своя собствен живот и обкръжението. Жените могат да свършат много неща лесно и бързо, отколкото мъжете. Есенцията Венера помага да се опознаят тези качества на отделната личност, да се проявят и да се живее с пълно сърце. Защото жените следва да са жени и да останат жени! Телесно ниво – подсилва се детоксикацията чрез бъбреците. Венерическите болести и проблеми се повлияват. Стените на кръвоносните съдове се изчистват и подсилват. Също и жлезите с вътрешна секреция се балансират с изключение на епифизата, която е на подчинение на Нептун. Балансират се също хормоните, обмяната. За яснота Ви препоръчваме книгите на д-р Джон Грей, който значително е допринесъл за подобряване на отношенията между мъжа и жената чрез разбирането на техните различия.
 4. Р № 3 – Земята. Тази есенция служи на всички хора за стабилизация и заземяване. Тъкмо в това време на промени много от хората имат проблеми да намерят връзка с нашата родна планета и да бъдат стабилни и земни в живота си. С тази есенция се постига адаптация към промените от всяко естество: промяна на мястото, промяна във времето, чувствителност към фазите на Луната и особено при подреждането на планетите. Ниво тяло – Тази есенция помага за изхвърляне на отровните вещества, особено тежките метали, остатъци от медикаменти, както и химични опиати (пристрастяващи наркотици).
 5. Р № 4 – Марс. В противоположност на планетата Венера, Марс е владетел на пра енергията на мъжа. Така Марс е един абсолютен енергиен източник. Той насърчава импулсивни действия, мисли и чувства. Дава смелост за развитие (разгръщане), за себе си и за другите. Марс стимулира работа и хъса във всяко отношение и във всяко ниво, а също и по отношение на пола. Мъжът е познат като източник на военни борбени качества, но това не е винаги в негативно състояние, защото всеки, който се стреми към целта, се нуждае от особена форма на борбен дух за да преодолее изпитанията. С тази есенция е по-лесно опознаването и промените. Марс позволява да се разрушат или премахнат блокадите по отношение на енергия, воля, импулс, смелост. Този, който няма блокади за собствените енергийни потоци, Марс стимулира творчеството, напр. при художници, занаятчии, т.е. всички които работят с ръцете си. За всички други, които трябва да притворят в живота си креативността в представите , мечтите и визиите. Ниво тяло – помага от една страна на цялата мускулатура по лесно да изхвърли отпадните вещества и киселините и да се подобри мускулната сила. Също се изравнява топлината на тялото – напр. при хора, които винаги чувстват студи които след изстудяване трудно се затоплят, или хора, които страдат от различни проблеми с кръвоносните съдове ще бъдат повлияни добре от есенцията Марс. Освен това жлъчният мехур получава сила по-добре да изпълнява функциите си.
 6. Р № 5 – Юпитер. Енергиите на тази планета са неутрални по отношение на пола. Той изпраща неутрални енергии, които ни подкрепят в различни аспекти. Помага ни да разберем световните универсални закони, да ги схващаме и прилагаме в ежедневието. Етичното съзнание също се прояснява и засилва. Особено добре действа на духовно ниво като оказва неоценима помощ за развитие на хоризонта за усвояване на новото, придобиване на нови възгледи или тогава, когато човек е заключен в своите духовни граници и следва да ги разчупи. Тази есенция помага при всички неврози на колебание. В комбинация с есенция Уран може да даде много бърза реакция и подобрение, но за това да се прилага бавно и внимателно при душевните заболявания. Ниво тяло – Юпитер действа по три начина:
 • Черен дроб – При заболявания на черния дроб, Юпитер помага да се регенерират засегнатите клетки и по-бързо да се излекува болестта;
 • Нараствания – При доброкачествени нараствания (тумори, израстъци), които отклоняват оптималната енергия, Юпитер подсилва първичната здрава информация в клетките, така, че тези нараствания да бъдат разградени и увредените клетки да бъдат премахнати;
 • Хранене – Склонността към затлъстяване пречи на жизнената енергия в реда – тяло, душа, дух, енергийна система. Много хора страдат от това, че напълняват много бързо и също при различни терапии за намаляване на теглото има стагнация, т.е. няма резултат. Тази есенция помага да се оптимизира приемането на хранителните вещества в червата и в клетките. Също противоположното при отказ от храна е проблем при много хора. Като общо Юпитер регулира телесната реакция спрямо храненето и регулира нормалното тегло.
 1. Р № 6 – Сатурн. Той ни учи да уловим ограниченията. Чрез това ние можем да се учим да развиваме способностите на духа и да се издигнем над ограниченията. Най-силните действащи съвременни ограничения са времето и материята. От различни чудотворни лечители ние знаем, че те могат да прекрачат границата на материята, а ограничението на времето от няколко години е много подвижно за някой хора и не е константно. Сатурн помага да опознаем друга реалност, но при това се нуждаем от голяма концентрация и стабилност. Ако много бързо отворим вратите на нашия дух можем да се натъкнем на нови понятия и да от реагираме със страх и паникатаки. Тези състояния са вид защитна реакция на нашето разбиране и сочат, че трябва да вървим стъпка по стъпка към нови познания. Астрология – Ако в хороскопа Юпитер и Сатурн стоят много близко един до друг, те не са ясни за разбиране, усещане. Есенцията помага да не бъдат възприемани заедно Юпитер и Сатурн, което може да се промени след четири седмично приемане на есенцията. Ниво тяло – помага за оптималното силно и здраво състояние на скелета и изграждането на костите. При наранявания, операции, травми – тази есенция в комбинация с М № 33 подпомага бързите оздравителни процеси. Повлиява болестите на кръвта, кръвотворението, кръвоносните съдове, трансплантация на костен мозък и слезката.
 2. Р № 7 – Уран. Уран ни подтиква много силно към обрат. Всичко което е свързано с освободени енергии като обкръжение, интуиция, координация, търсещ дух, но и цялата ритмика в нашия вътрешен и външен свят се подрежда, контролира и подсилва от Уран. Това есенция която помага на хората, работещи на смени и би трябвало да им се помогне за нарушения вътрешен ритъм. Ниво тяло – при всички напрегнати състояния, при всички ситуации на поведенчески норми, които са се превърнали в продължително напрежение и трябва да бъдат освободени. Втората голяма област на действие е положително повлияване на хипофизата.
 3. Р № 8 – Нептун. Осмата планета н слънчевата система служи за съединяване на енергия, функция и вижданията на нашия живот. Той прояснява термините като всеобща любов, стимулира и изяснява нашия собствен социален ангажимент и ни позволява да видим как изглежда този ангажимент при другите хора. Той е планетата на музиката и старите инстинкти. Тази есенция помага да се осъзнаем когато слабостите на човека биват използвани (напр. секти), както и зависимостта от някаква личност. Помага ни да се отърсим от илюзиите, самозалъгването, страстите. За художници и поети дава особена настройка. Ниво тяло – подсилва изключително епифизата (жлеза в мозъка), като оптимизира работата ѝ.
 4. Р № 9 – Плутон. Планетата предизвиква срив така, както и Уран, но още по-радикално. Става дума за учене и метаморфоза, изведнъж радикални промени чрез много голяма сила. В Плутон е цялата магия и бяла и черна и той ни предоставя избора коя страна да изберем. В неговата дейност е ключа да получим всички регенерации чрез космическа помощ, било то космически лъчения или помощ от светли същества. Тази есенция помага винаги, когато нищо друго не може да помогне за разрешаване на проблема. Плутон допринася да се възприемем като безкрайно колективно съзнание и да разберем нашето място. Ниво тяло – Той действа така силно и радикално и на телесно ниво. Става въпрос за вродени заболявания от всякакъв вид, преди всичко тези, които се проявяват чрез гените. Помага да се освободят блокадите в някаква структурна част на гена. Може да се съчетае особено с честотна терапия и да се повлияят генетични увреждания и да се отключи по-нататъшна регенерация.
 5. Р № 10 – Земна луна. Луната въздейства много силно върху хората и повлиява различни оплаквания, но също може и да лекува съобразно фазите. В противоположност към слънцето, което означава отношение с бащата, луната е свързана с отношение към майката. Есенцията може да бъде прилагана когато има проблеми, търкания, неразбирания, дисхармония с майката. Също когато жените или майките не са сигурни дали могат правилно да изпълняват майчината си роля. Информацията на луната може да се допълни с есенции М № 28 и М № 31. Ниво тяло – Знаем въздействието на Луната върху моретата, океаните и водата на Земята. Човешкото тяло се състои основно от вода (около 70-80%). Есенцията Луна регулира водното съдържание, помага при баланса му, напр. при лимфостаза, лимфни отоци или когато организма трудно приема или преработва водата. Повлиява и поддържа лимфната система, възли, както и бъбреците като филтрацията на вода и пикочния мехур. Друго голямо въздействие е баланса на стомашния сок.
 6. Р № 11 – Нарастваща Луна. Насочена е към новото, бъдещето, задачите. Съчетава се добре с импулсите от Юпитер и  Марс за да бъдат изтрити старите кармични натоварвания. Нарастващата Луна активизира това което ни е дадено по рождение. Телесно ниво – при нарастваща Луна тялото действа като субстанция носител, подпомага огледа, разбирането, понятията в универсален, енергиен и кармичен смисъл.
 7. Р № 12 – Намаляваща Луна. Нейната енергия се съчетава с други две планети – Сатурн и Плутон. С Намаляващата Луна ние можем да усетим, видим нашето старо „Аз”, нашия праразум. Намираме стари познания от сегашния ни, но и от предишни животи. С помощта на тази есенция ние отправяме поглед върху нашите знания и опит и намираме грешки, които сме направили и които следва да контролираме. Ако човек чрез погледа към миналото намира за каква цел днес трябва да работи това му помага да намери правилния път. При зацикляне, есенцията има изключително силно въздействие или подкрепа. Съчетават се успешно М № 11, М № 30, М № 23, М № 20, SOM № 3, С № 6, Р № 11 и Р № 12.
 8. Р № 13 – Звезден сокол. Темата за същества от други звезди обикновено се заобикаля, но много хора имат възможности и способности да контактуват със светли същества. Звездният сокол е едно такова същество от планета, която е толкова отдалечена, че не може да се види на никоя планетарна карта. Развитието му е толкова високо, че може да се означи като същество на светлината. Напр. свети Джърмън и свети Паул от Венеция са били светли същества. Звездният сокол подкрепя хората всестранно, които са в затруднения. Първо, помага на отделния човек – дава му сила, познания, устойчивост да реализира човешките си нужди, цели. Звездният сокол е като водач в новото време на Водолея. Дава сигурност, увереност когато човек прави крачки в непознати области.